Jack Meagher massage 

 

De Jack Meagher methode is gericht op het verbeteren van de bewegingen van het paard. Het is een zeer effectieve methode die veel verder gaat dan welke massagebehandeling ook. Eerst worden de stresspoints gelokaliseerd en vervolgens via de Jack Meagher massage opgelost. Het is dus echt het wegnemen van de oorzaak en niet het weghalen van alleen de symptomen. Stresspoints zijn verharde stukjes in de spier die het paard belemmeren om de spier te kunnen ontspannen. Aanspannen gaat altijd dit gebeurt vanuit de zenuw. Jack Meagher is een wetenschappelijk bewezen methode! (onderzoek 2002)

Deze sportmassage is onmisbaar voor alle paarden in alle disciplines. Vaak is het een groot misverstand om jonge paarden nog niet te laten masseren. Juist jonge paarden kunnen met spelen in de opfok al de nodige stresspoints opgelopen hebben. Daarom is het erg goed deze eerst weg te laten masseren en dan zadelmak te maken zodat het paard een goede start kan maken!

De effecten van de Jack Meagher sportmassage zijn:

  • beschermt het lichaam tegen blessures
  • het lichaam komt in betere fysieke conditie
  • verbetert prestaties en uithoudingsvermogen
  • helpt beschadigde spiervezels te herstellen
  • verlengt de duur van de sportcarrière

Dat de behandeling zo effectief is komt doordat je altijd beide zijde van het paard navoelt. Dat betekent dat er 30 stresspoints per zijde gevoeld worden. Door de accuraatheid van deze methode werkt het ook diep door in het weefsel. Daarom is het van belang dat een paard na de behandeling nog ongeveer 30 minuten beweegt. Het liefst binnen 2 uur na de behandeling. Dit ter verbetering van de doorbloeding van de spieren en de afvoer van afvalstoffen.

Copyright © Joy4Horses l Website & Fotografie: MOOI! media & more