Referenties 

Vorige week woensdag een hoofdstel laten aanmeten. Wat een wereld van verschil!
Mijn paard is altijd heel gespannen, kwam omhoog, ging er vandoor enz. Nu een week met dit hoofdstel gereden dit is al zo’n groot verschil! Ik had dit nooit verwacht.
Mijn paard loopt sneller ontspannen, het omhoog komen, vandoor gaan dat soort dingen zijn allemaal enorm verminderd!!
En ook nog eens Super fijne service van bianca!

Dieke Klein Wassink

Vorige week donderdag een Bitfitting gedaan bij Bianca. Super veel geleerd en gevoeld. Uiteindelijk gekozen voor een flexibel bit van Trust. En ik kan niet anders concluderen dan dat Adje er super op loopt. Gisteren eerste wedstrijd met dit nieuwe bitje, waar we eerst vaak hoorde dat de aanleuning beter en rustiger moest. Liep Adje gisteren naar 212,5 punten met een 8 voor de aanleuning en een 8 voor rijvaardigheid en harmonie! Bianca bedankt voor deze nieuwe ervaring en dit fijne bit!

Sinds 6 weken heb ik een nieuw paard, een 10 jarige ruin met de nodige aanleuningsproblemen. Bianca kwam langs om een hoofdstel aan te meten op mijn paard. 

Met haar deskundigheid stelde ze al snel vast dat mijn paard, zoals velen, een asymmetrisch hoofd heeft. Het hoofdstel dat Bianca heeft aangemeten heeft een gigantisch verschil gemaakt voor mijn paard en mij! 
Hij is een stuk stabieler in zijn hoofd en halshouding. Erg bijzonder dat een hoofdstel zo'n groot verschil maakt.

Mandy Keesmekers

Ik heb een afspraak gemaakt met Bianca Lodeweegs om eens een keer het bit na te laten kijken, we hadden geen klachten maar je koopt immers een bit in de winkel zonder zeker te weten of het wel goed ligt bij je paard. Mijn eigen bit had geen wondjes gecreëerd en was eigenlijk ook niet echt verkeerd. Toch hebben we andere bitten geprobeerd want er kan altijd iets verbeterd worden, en dit is gebleken ook. Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik moest verwachten en of er überhaupt verbetering zou zijn. Deze twijfel was echter direct verdwenen bij het derde bit, de verandering was direct te voelen, mijn paard reageerde fijner, voornamelijk constanter en rustiger in de aanleuning. Voor Bianca en mij was het daarbij ook bijna gelijk duidelijk dat dit het juiste bit was. Na het uitproberen van nog meer andere bitten kwamen we steeds weer terug bij deze. 

Nu na twee weken rijden met dit nieuwe bit voel ik nog steeds die positieve verandering, wat ben ik blij dat Bianca langs is geweest, had ik maar eerder een afspraak gemaakt.

Katelijne Overmars

2 weken geleden ben jij bij mijn paard geweest voor de bitfitting. Ik heb toen dat kunststof bit van Trust gekocht.

Ik wou even laten weten dat mijn paard hier nog steeds super goed op loopt. Ze rent niet meer achteruit met het hoofdstel in doen en trekt niet meer door de mond heen met rijden. Ze heeft nog nooit zo fijn in de aanleuning gelopen en zelfs het springen gaat super met dit nieuwe bit. Je had gezegd dat het misschien met het springen verstandig was om dat ijzeren bit in te doen voor wat meer controle. Dit heb ik niet gedaan, ze loopt er gewoon echt super mee! En ook dan nog super controle met springen. Ik ben blij en mijn paard is ook heel blij!

Ik ben heel blij dat mijn fysio heeft aangeraden om mee te gaan naar de bitfitter! (ondanks dat ik het niet zo geloofde)

Heel erg bedankt hiervoor! 

Groetjes, Jolanda van der Kooi

 

Via internet gezocht naar een goede bitfitter, waarbij Bianca mij direct aansprak. Direct een afspraak kunnen maken en de afstand was geen enkel probleem! Een super bit laten aanmeten en toch ook een super mooi hoofdstel! Perfecte pasvorm waar mijn paarden duidelijk baat bij hebben gehad. Bij het aangeven dat mijn stenen van mijn frontriem wat losjes ging zitten, zonder tegenspraak 'Oké, meet hem even op dan krijg je een nieuwe'. En dat zonder ernaar gevraagd te hebben. Dus, ben je opzoek naar een geschikt en passend hoofdstel, is Bianca zeker weten door mij aan te raden!

Angelynn Den Drijver

 

Mijn Friese merrie was vanaf het begin al wat lastig in de aanleuning, ik reed haar met een dubbel gebroken K&K bit, ik ben geen voorstander van het steeds maar wisselen van bit en hoopte dat het uiteindelijk toch zou gaan verbeteren. Op aanraden van een kennis heb ik op een gegeven moment toch een Myler bit geprobeerd, daar verbeterde ze op maar het was nog steeds niet optimaal.
Op Facebook zag ik van kennissen dat ze goede ervaringen hadden met het bitfitten van Bianca en daarom leek het me toch de moeite waard om het eens te proberen.
Op sommige bitten voelde het iets beter en op anderen liep ze duidelijk slechter. Tijdens het passen vond ik zelf geen van de bitten er echt uit springen, maar Bianca zag bij 1 bit duidelijk verbetering, niet alleen in de aanleuning, maar ook in de beweging en beter door het lijf lopen.
Ik was sceptisch, maar heb het bit toch genomen, wetende dat ik het een week mocht uitproberen en terug mocht sturen als het toch niet beviel.
Inmiddels zijn we een tijd verder en ik ben blij dat ik het bit een kans heb gegeven, want mijn paard loopt er uiteindelijk toch duidelijk een stuk beter mee.

Karin van de Merwe

 

Ik heb het bitfitten van Bianca als zeer positief ervaren. Ik heb eerst mijn lichte tour paard een keer meegenomen naar een locatie waar Bianca was om te bitfitten, gewoon om ook eens te ervaren of er nu echt zoveel verschil tussen de ene of de andere stang en trens zou zitten.

Nou dit was dus inderdaad het geval. Bij sommige stangen zag ik zelf nauwelijks het verschil maar mijn paard liet duidelijk merken de ene wel op prijs te stellen en de andere absoluut niet. Het verschil was soms maar een fractie van een draaiing naar voren of achteren van het mondstuk. Daarna bij het bit hetzelfde, uiteindelijk zijn we op een fijn setje uitgekomen waarvan ik de trens ook kan gebruiken als ik alleen op trens wil rijden wat ik dan ook regelmatig doe.

Na deze goede ervaring heb ik Bianca gevraagd om bij mij op mijn eigen stal langs te komen om een aantal bitfittingen bij paarden van leerlingen en mijn andere paard uit te voeren. Ik heb de hele dag met verbazing staan kijken hoe een paard kon veranderen alleen door er een ander bit in te doen wat hem wel paste. En wat bij het ene paard geweldig was kon bij het andere een ramp betekenen. Het is dus echt van groot belang om niet zomaar een bit in de winkel in de juiste maat te kopen maar ook om het bit te kunnen proberen.

Als je bij Bianca het passende bit hebt gevonden betaal je het en kun je het daarna nog een week uitproberen. Mocht het toch niet zo bevallen, ook geen ramp, dan stuur je het terug en krijg je jouw aankoopbedrag teruggestort.

Ik kan een bitfitting van Bianca echt aanraden want mijn beide paarden zijn een stuk fijner in aanleuning geworden. Met mijn lichte tour paard heb ik inmiddels 2 van de 3 starts in de lichte tour gewonnen en met mijn Z2 paard ben ik sinds de bitfitting Drents kampioen en 9de van Nederland geworden. Ik zal niet zeggen dat dit alleen van de bitten komt maar het heeft er wel aan bijgedragen.

Paulien Alberts

 

Cora Stokman (CSDressuur)

Altijd al een lastig paard gehad, na een mondoperatie vond ik het toch verstandig een goed passend bit bij het paard te krijgen. Ookal vond ik dat onzin; ‘paarden moeten maar wennen aan dat ene bitje in de mond’. Toen we begonnen met passen dacht ik weinig verschil te voelen ‘mijn paard zal toch sterk blijven’. Maar dat was totaal niet het geval! Bij sommige bitjes gaf het paard duidelijk het bit niet fijn te vinden door niet of juist heel fel te reageren op mij. Maar bij ander bitjes had ik een blijer paard wat resulteerde in een makkelijk te sturen en nageeflijk te rijden paard. Bij het wegstappen met een ander bit voelde ik al meteen verschil, echt heel snel! Nu ik een aantal weken aan het rijden ben met het goedpassend bit, is het paard losser in het lijf en fijner nageeflijk te rijden. Het paard probeert veel minder onder het ‘harde werk’ uit te komen en blijft geconcentreerd op mij. Mijn gedachte over bitten is dan ook erg veranderd, een bit maakt veel verschil uit bij een paard.

Evita van Christina Klootwijk

Eindelijk weer een fijn paard dankzij de Jack Meagher methode!!!

Mijn paard kwam steeds meer in verzetmet rijden, heel erg tegen de hand en uiteindelijk veel steigeren.

Ik ben begonnen bij een chirporactor die heeft mijn paard helemaal los gemaakt, helaas werd het verzet daarna nog veel erger. Toen ben ik naar een kliniek gegaan en zijn er foto's van de rug en hals gemaakt. Het enige wat ze daar konden vinden was een lichte irritatie van een halswervel. Die is behandeld maar helaas daarna nog steeds heel erg tegen de hand. Op de kliniek adviseerde ze mij een fysiotherapeut. Die zei vervolgens doodleuk:"Je paard is los zat alleen moest ik wat handiger en sneller worden want mijn paard maakte er een spelletje van en was mij te slim af!"

Vervolgens heb ik mijn zadel na laten kijken ook dat kon geen probleem zijn dat lag volgens de zadelmaakster prima! Degene die voor mijn zadel kwam gaf mij een tip om een Jack Meagher sportmasseur erbij te halen en gaf mij het telnr. van Bianca. Toen Bianca kwam kon ze mij gelijk laten zien hoe het kwam dat mijn paard zo tegen de hand was. Ze zat aan haar rugspieren en mijn paard gooide gelijk haar hoofd omhoog.

EINDELIJK wist ik waar het vandaan kwam en EINDELIJK erkenning dat er echt wel iets was waar mijn paard last van had. Dat ze NIET gewoon vervelend was!!! Na de massage was ze gelijk al een stuk fijner en 5 dagen erna deinde haar hele rug met rijden. Echt geweldig! Ik kon weer met haar aan het werk. Bianca moest nog wel een paar keer terugkomen maar bij de tweede massage  (na ong 3 wkn) was ze al veeeeel minder gevoelig. Echt al een hele verbetering!

Doordat ik mijn paard zo zag opknappen wilde ik zelf ook graag gemasseerd worden door Bianca. Ik liep namenlijk al jaren erg stram met mijn rechterheup waar ik dagelijks erg veel pijn aan had. Ik was al bij een chripractor, ostheopaat en fysiotherapeut geweest. Zelfs in het ziekenhuis een foto laten maken daar zagen ze een lichte irritatie op het gewricht wat ze konden inspuiten. Net als bij mijn paard. Ha ha ha! Ik dacht laat dat maar zitten.

De massage van Bianca was erg pijnlijk ik sprong bijna van de massagetafel af. Hi hi hi. De dag erna dacht ik dat er een trein over mij heen was gereden. Ik kon niet op of neer. Ik ben een week beurs geweest. Nu weet ik dus ook hoe een paard het ervaart! Maar het resultaat mocht er wezen! Na een paar dagen verbaasde ik mij hoe soepel ik ineens kon lopen! Daarna heeft ze mij nog 2 keer gemasseerd en daarna was ik ook echt pijnvrij! EINDELIJK!

Ik weet het wel. Voortaan laat ik mijn paard regelmatig controleren op haar spieren.

Groetjes Christina Klootwijk

 

Zimor van Marlice Brouwer

Toen ik mijn pony kreeg had hij bijna geen spieren en liep hij erg stijf en kort. Ik ben hem intensief gaan rijden en al snel ging het een stuk beter. Maar de wedstrijden gingen vreselijk. Ik reed bijna nooit hoger dan 175 punten en af en toe 182 punten. Ik kreeg steeds hetzelfde commentaar: pony loopt tekort, tegen de hand en meer impuls. Op een bepaalde hoogte kwamen we niet meer verder en werd hij erg tegendraads. Hij steigerde veel en vluchtte onder mij vandaan.

Ik kon eigenlijk niets meer met hem en stond op het punt hem te verkopen. We hadden er nl al verschillende mensen bij gehad (zadelmaker, fysiotherapeut), maar ze zeiden allemaal dat er niets aan de hand was en dat het aan mijn manier van rijden lag.

Toen mijn instructrice vertelde dat er bij ons op stal een APK-dag (zadel, spieren en rijtechnisch deel) gehouden werd wilde ik daar wel aan meedoen. Ik dacht ; slechter dan nu kan het toch niet!

Toen ik op die dag aan de beurt was werd er eerst naar mijn zadel gekeken. Dat lag redelijk. Maar... toen Bianca naar Zimor (mijn pony) ging kijken bleek dat hij behoorlijk vast zat in zijn spieren. Ik heb toen gelijk een afspraak met Bianca gemaakt en ze kwam een week later langs. Tijdens de behandeling bleek dat hij van top tot teen vast zat. Ze heeft hem helemaal losgemaakt. De eerste dagen liep hij zelfs onregelmatig, zo vast had hij gezeten! Nadat ze de tweede keer was gekomen knapte hij erg op. Ineens had hij in de gaten dat hij kon bokken ha ha ha. Bianca is nu 4 keer geweest. Ik rijd nu 1 keer in maand een wedstrijd en ben in een half jaar tijd van de B naar de L2 gegaan. Bianca komt nu 1 keer in de 3 maanden om Zimor te onderhouden.

Mijn pony is er echt heel erg van opgeknapt! Ik ben super tevreden met het resultaat en het rijden gaat super goed!

Bianca heel erg bedankt voor je hulp en advies!

Groetjes Marlice

Clinic Bennekom

Met het nodige geduld en datumlijstjes zijn we uiteindelijk op 14 november uitgekomen voor de clinic van Bianca en Wendy bij ons op stal in Bennekom. Bianca en Wendy waren ruim op tijd en waren door een stalgenoot al naar de kantine gewezen terwijl ik gauw mijn laatste happen lunch opat. In de kantine stonden laptop en beamer al klaar. Een kwartiertje later zaten we met 7 dames enigszins onwennig naar de beamer te kijken. We zijn op stal nog niet zo gewend aan professionele presentaties.

Kennismaking en inleiding verliepen soepel, maar naarmate Bianca en Wendy meer vertelden over spierproblemen en de symptomen daarvan werden we met z’n allen een stuk stiller. Dat was allemaal toch wel griezelig herkenbaar. Eén van mijn stalgenootjes weet al jaren dat haar paard spierproblemen heeft, maar dierenarts, ‘gewone ‘sportmassage en fysiotherapie hebben dat nooit opgelost. Ze is ooit een keer de wedstrijdring uitgestuurd omdat haar paard niet tactmatig liep, maar buiten die ene keer heeft ze toch succesvol aan wedstrijden meegedaan en volgens mij is ze nu M1. Zij, maar volgens mij wij allemaal herkende met name heel sterk het gevoel dat je paard niet helemaal lekker in zijn vel zit. En dat weet je dan inmiddels al jaren, durf je eigenlijk al niet meer tegen een nieuwe instructrice te vertellen omdat die toch wel zal zeggen dat het allemaal meevalt of dat je het je inbeeldt, en dan opeens zitten er in je eigen vertrouwde kantine twee dames die zeggen dat je gelijk hebt en dat er bovendien wel iets aan te doen is.

We begonnen dus met knikkende knieën aan het praktijkgedeelte waarin de ene na het andere paard werd voorgebracht en wij allemaal van elkaars paarden mochten zeggen wat er opviel. Daar sta je dan kritisch te kijken naar de paarden die je dagelijks ziet, van eigenaren die je al jaren kent en graag mag. Bianca en Wendy gingen daar heel fijn mee om. Niet om de hete brij heen draaien maar zeggen waar het op staat, waar bewegingen veel beter zou moeten kunnen zijn en waar de pijnpunten verwacht mogen worden. En vervolgens het paard de gelegenheid geven om –onmiskenbaar- zelf te laten zien dat het inderdaad pijn doet. Iedereen erbij vragen, zelf laten voelen, zelf laten zien dat een reactie een teken van pijn is en geen toevallige tic van een individueel dier. Heftig, absoluut, maar steeds weer een bevestiging van wat iedereen zelf ook wel van haar eigen paard wist, maar nooit eerder met uitzicht op een mogelijke oplossing had gezien.
Bovendien benadrukten Bianca en Wendy steeds weer dat schuldgevoel niets oplost, we stonden er nu, de paarden gaven het aan en de eerste stap naar een blij paard was gezet.

Na een pauze om even bij te komen van de eyeopeners uit de beoordeling van de paarden, die zonder uitzondering te kampen hadden met meerdere problemen, gingen we verder met het beoordelen van de zadels. De deelneemster wiens dochter een wedstrijd had gehad en daardoor het theoriegedeelte helaas had gemist was terug en sloot ook bij het gezelschap aan.
Bianca was bereid om haar paarden alsnog een gehele beoordeling te geven en Wendy ging met de zadels aan de slag. Tegen half zes informeerde ik of ze nog wel puf hadden, maar het antwoord was dat ze er nu toch waren en ze gingen onvermoeibaar door. De zadels bleken bij sommige paarden een grote probleemveroorzaker  en dat was voor één deelneemster teveel. Zoveel informatie, ergens toch dat schuldgevoel en dan het besef dat zowel de zadelverkoper als een zadelmaker die naderhand naar haar dure zadel had gekeken had ongelijk hadden toen ze zeiden dat het zadel prima was, veroorzaakten toch even een crisis. Maar ook dat werd door Bianca en Wendy uitstekend opgevangen.

Terug in de kantine voor een nabespreking kwamen de agenda’s boven tafel. Samen een datum geprikt en dan komen Bianca en Wendy om de paarden te behandelen. Ze gaan ook aan een goede en betrouwbare zadelmaakster vragen of zij op een behandeldag mee wil komen omdat zoveel zadels bij ons her- en bijgevuld moeten worden (en dit keer wel goed).
Afgezien van de kennis en vaardigheden van Wendy en Bianca en hun vermogen om te gaan met de emoties die op zo’n middag bovenkomen vond ik het ook erg leuk om te zien hoe enorm gedreven ze zijn. Ze houden hun verhaal en doen hun ding met zoveel overtuiging, niks geen verkooppraatje of betweterigheid, maar met hart voor de paarden en hun eigenaren. Geen verwijten, wel eindeloos veel informatie en geduld. Superleuk en inspirerend.

Missie uitstekend geslaagd dus, en wat mij betreft de moeite van het wachten meer dan waard. Weliswaar zou mijn paard nu al een heel eind van zijn spierproblemen af zijn als ik van de zomer gewoon alleen voor hem een afspraak had gemaakt, maar nu wordt niet alleen hij geholpen maar ook een stuk of  8 van zijn collega’s en wie weet nog wel meer als die eerste groep geholpen is en nog meer stalgenoten geïnteresseerd raken. Ik ben dus erg blij dat ik het zo gedaan heb en ik vond het bovendien een ontzettend leuke middag. Weer een hoop geleerd en ik kan niet wachten tot de eerste behandeldag.
Zal wat foto’s maken en laten weten hoe het ons verder is vergaan.

 

Groetjes Sandra

Copyright © Joy4Horses l Website & Fotografie: MOOI! media & more