Instructie 

 

De combinatie van lesgeven en sportmassage is erg leuk en geeft zeer veel voldoening. De sportmassage is een aanvulling op totale verzorging van een happy athlete. Een los paard komt op de eerste plaatse, dan kan je pas gaan trainen. Door de sportmassage gaat het lichaamsgebruik van de paarden er aanzienlijk op vooruit.

Het heeft ook alleen zin om met een paard te trainen dat los is in zijn lichaam. Als een spier niet voor een paard werkt, werkt hij zelfs actief tegen! Wat is er voor een instructeur nu leuker dan les te geven aan een paard wat los is in het lichaam. Dat is echt een genot om te kunnen doen. Mocht er dan door een trauma of ongelukje toch problemen ontstaan kan ik ze middels de sportmassage oplossen alvorens verder te trainen. Zo blijven de problemen tot een minimum beperkt.

Belangrijk is om  een paard zo veel mogelijk symmetrisch te ontwikkelen. Dat kan als hij los is in de spieren, vandaar dat ik veel aandacht besteed aan het recht richten in de training. Veel afwisseling met links en rechtsom is daarbij ook van belang. Spieren moeten ook kunnen herstellen tijdens de training en niet een continu belasting hebben. Vandaar dat tussendoor stappen erg belangrijk is om de spieren van zuurstof te voorzien. Veel variatie in de gangen en oefeningen is van groot belang. Veel ruiters gaan te lang ergens in door, waardoor spieren door zuurstofgebrek kunnen verkrampen en daardoor kunnen beschadigen.

Copyright © Joy4Horses l Website & Fotografie: MOOI! media & more