Anatomische hoofdstellen 

Eindelijk een hoofdstel waar al veel mensen heel lang naar op zoek zijn! We kennen allemaal het probleem: cob of full en dan toch net niet goed passen. Dat probleem is nu definitief verleden tijd. Een geheel nieuwe kijk op hoofdstellen zijn deze anatomsiche hoofdstellen op het paard aangemeten en helemaal naar wens samen te stellen. Dus niks meer te lang of te kort of iets wat trekt op het hoofd. Het is helemaal aangemeten op het hoofd van het paard.

Het kopstuk is zo mooi anatomisch gevormd dat het vrij achter de oren ligt en er een hele fijne drukverdeling is. Het is een heel zacht kopstuk en van super fijn leer wat heel soepel aanvoelt.  Er wordt ter plekke bekeken of er een  smal of wat breder kopstuk gebruikt wordt geheel afhankelijk van de ligging van het kopstuk en van de vorm van de nek van het paard. Het anatomische kopstuk geeft vaak heel veel verlichting voor het paard. Denk aan hoofdschudden na het rijden.

De neusriem is ook geheel anatomisch. Er is er één met een uitsparing ter hoogte van de bitringen om de tong zo meer ruimte te geven zodat de wang van het paard niet tussen de bitring en de neusriem klem komt te zitten. Hierdoor zien we vaak wondjes ontstaan.

De andere neusriem is er eentje die breed op de neus begint is en smaller wordt naar de zijkant en dus hetzelfde effect heeft, meer ruimte te creëren tussen mondhoek en neusriem. Iets wat als zeer prettig wordt ervaren door paarden en wat bij tongproblemen vaak al heel veel kan doen. Bij paarden met wat meer tong en een wat kleinere mond zie je dat de tong wat naar de zijkant gedrukt wordt waardoor er eigenlijk ruimte aan de zijkant nodig is maar deze is vaak niet aanwezig door de rechte neusriem.

Er is nog een groot voordeel aan deze hoofdstellen alles is aan 2 kanten te verstellen waardoor je heel veel symmetrie krijgt en gelijke drukverdeling hebt. De bakstukken aan het kopstuk zijn voorzien van halve gaatjes waardoor het verstellen van het bit of de neusriem met hele kleine stukjes kan. Met mijn ervaring als bitfitter is dat een super oplossing om subtiel het bit te kunnen verstellen.

Alles is geheel naar wens samen te stellen dus verschillende vormen van de kopstukken en neusriemen. De neusriemen zijn er in mat, lak of wit onderlegd of een combinatie ervan. Ook ruime keuze uit de frontriemen en teugels. Het is er in plat en rondgenaaid. Alle onderdelen zijn ook los te verkrijgen dus heb je zelf al mooie frontriem of fijne teugel hoef je deze niet aan te schaffen.

Prijzen bij een trens hoofdstel compleet va 170 euro en stang en trens compleet va 200 euro. Nu ook leverbaar in bruin.

Copyright © Joy4Horses l Website & Fotografie: MOOI! media & more